Bimi® brokkoligrateng

Bimi® brokkoligrateng

Denne gratengen fremhever virkelig enhver rett den serveres sammen med, og passer perfekt til lam takket være Bimi® brokkoli og den deilig kremete sausen med klassiske smaker av hvitløk, ansjos, sitron og timian.

En av de beste tingene ved denne retten er hvor enkel den er å forberede. Forberedelsene kan gjøres i god tid før måltidet, så kan retten stekes de 30 minuttene før servering. Det er simpelthen bare å koke noen gulrøtter og servere sammen med noen stekte poteter for å gjøre måltidet komplett.

Gratengen fungerer også godt med laks eller hvit fisk som hyse eller torsk, eller ved siden av stekt eller grillet kjøtt. Den passer også utmerket som en rask hverdagsmiddag i seg selv servert med godt brød og en god salat til (serverer 2-4).

Specifications

Forberedelse

15 minutter

Tilberede

30 minutter

Serverer

6

Metode

  1. Varm ovnen til 200°C (varmluft) eller 220°C (over/undervarme

  2. Ha 2 ss solsikkeolje i en bolle. Tilsett Bimi® brokkoli og vend i oljen slik at alle stilkene er jevnt dekket. Deretter fordeler du Bimi® brokkoli i den ildfaste formen i to overlappende rader. Toppen skal skal peke utover. Hvis formen har riktig størrelse unngår man at noen av stilkene og toppene blir plassert oppå hverandre

  3. Mål opp Crème Fraîche, parmesan og 100 ml vann i bollen, og bruk en slikkepott til å røre dette sammen til en glatt masse. Tilsett timian, ansjos, hvitløk, sitronskall, salt og pepper, og bland godt.

  4. Bruk en skje til å helle sausen over Bimi® brokkoli i sirkulære bevegelser fra midten av formen og utover i kantene. Bruk baksiden av skjeen til å smøre på resten av sausen slik at alle toppene er dekket så jevnt som mulig.

  5. Dryss brødsmulene jevnt på toppen, og hell eventuelt litt mer olje over Bimitoppene som ikke er dekket av blandingen. Stekes øverst i ovnen i 30 minutter. Brødsmulene skal være gylne, den kremete sausen skal boble og man skal lett kunne stikke en gaffel inn i Bimi® brokkoli. Server gjerne med tang, og bruk en skje til å øse over ekstra saus.

Hvor finner man Bimi® brokkoli