Bimi® cacio e pepe

Bimi® cacio e pepe

Cacio e pepe (“ost og pepper”) er en italiensk pastarett som vanligvis bruker pastatypene spaghetti, tonarelli eller pici. Den er enkel i utformingen, men når den er godt laget, er det vanskelig å forstå hvordan en så enkel og beskjeden ingrediensliste kan bli noe så godt. Det hele smaker så mye mer enn bare ost, pepper og pasta.

Denne oppskriften tar kjernen fra den klassiske retten og tilpasser den til Bimi®. Igjen er resultatet så mye bedre enn summen av hver enkelt ingrediens. Bare ikke bli fristet til å sette pannen på for høy varme, da kan du ende opp en seig røre heller enn en silkemyk saus.

Dette tilbehøret passer perfekt med flere matretter, men er særlig godt til biff, kylling, lam, sopp og hvit fisk.

Specifications

Forberedelse

5 minutter

Tilberede

10 minutter

Serverer

6

Metode

  1. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Legg nedi Bimi® brokkoli og la de koke I 3,5 – 4 minutter. Da er de kokt, men har fortsatt den friske grønne fargen og litt bitemotstand.

  2. Mens Bimien® koker, legg 70g av osten, smør og nykvernet svart pepper i en stor panne. Tilsett 6 ss av kokevannet til Bimiene®, og bruk en visp til å vispe sammen osten, vannet og smøret til starten av en saus. Tilsett så 2 – 3 ss mer av kokevannet og visp blandingen sammen til du får en silkemyk, grågul saus. Ikke la varmen bli for høy ellers blir sausen seig og klebrig. De siste bitene av ost eller smør som eventuelt ikke har smeltet vil få en ny sjanse når man tilsetter de kokvarme Bimiene®.

  3. Når Bimiene® er kokt, hell av vannet gjennom et dørslag eller sil. Hell så Bimiene® over i pannen med sausen og la de bli jevnt dekket av den silkemyke sausen.

  4. Hell deretter Bimiene® og sausen over på et serveringsfat, og la restene av sausen helles over toppen. Kvern over litt mer pepper og strø den siste resten av revet ost på toppen. Server.

Hvor finner man Bimi® brokkoli