Ovnsbakt Bimi® med urteyoghurt

Ovnsbakt Bimi® med urteyoghurt

Denne oppskriften av Yasmin Khan henter inspirasjon fra Teheran og er en perfekt måte å få oppdaget et nytt kontinent på - fra kjøkkenbenken.

Yasmin sier at «i Iran er yoghurt naturell en basisvare på ethvert kjøkken. Den dukker opp i nesten alle retter, og fungerer som et kjølende, oppfriskende avbrekk i den intense iranske sommerheten. I denne oppskriften er den blandet med aromatisk dill og frisk mynte for å skape en kremet hvitløksdressing, som passer perfekt til crispy, ovnsbakt Bimi®. Denne retten er nydelig som tilbehør til pilaff, grillet fisk og kjøtt eller som del av en vibrant mezze».

Forberedelse

5 minutter

Tilberede

20 minutter

Serverer

4

Allergiforespørsler

  • Vegetariansk

Næringsinnhold per porsjon

  • kcal 163
  • Fett 12g
  • Mettet fett 2.2g
  • Karbohydrater 6.1g
  • Sukkerarter 5.2g
  • Fiber 4.6g
  • Protein 5.9g
  • Salt 0.7g

Metode

  1. Forvarm ovnen til 200°C/180°C varmluft.

  2. Sett Bimi® på et bakebrett og dryss over 2 teskjeer olivenolje og ¼ teskje salt. Stek i om lag 20 minutter til Bimi®ene er møre, men med litt tyggemotstand.

  3. Mens maten står i ovnen, kan du blande sammen yoghurt, hvitløk, urter, resten av olivenoljen, resten av saltet og pepper.

  4. Når Bimi®ene er ferdig, la de kjøle til romtemperatur på et serveringsfat. Dryss yoghurten over Bimi®ene rett før servering og pynt med granateple.