Ovnsbakt Bimi® med urteyoghurt
Denne oppskriften av Yasmin Khan henter inspirasjon fra Teheran og er en perfekt måte å få oppdaget et nytt kontinent på - fra kjøkkenbenken.
Yasmin sier at «i Iran er yoghurt naturell en basisvare på ethvert kjøkken. Den dukker opp i nesten alle retter, og fungerer som et kjølende, oppfriskende avbrekk i den intense iranske sommerheten. I denne oppskriften er den blandet med aromatisk dill og frisk mynte for å skape en kremet hvitløksdressing, som passer perfekt til crispy, ovnsbakt Bimi®. Denne retten er nydelig som tilbehør til pilaff, grillet fisk og kjøtt eller som del av en vibrant mezze».
Specifications
Forberedelse
5 minutter
Tilberede
20 minutter
Serverer
4
Næringsinnhold per porsjon
- 163
- Fett 12g
- Mettet fett 2.2g
- Karbohydrater 6.1g
- Sukkerarter 5.2g
- Fiber 4.6g
- Protein 5.9g
- Salt 0.7g
Allergiforespørsler
- Vegetariansk
Metode
-
Forvarm ovnen til 200°C/180°C varmluft.
-
Sett Bimi®på et bakebrett og dryss over 2 teskjeer olivenolje og ¼ teskje salt. Stek i om lag 20 minutter til Bimi®ene er møre, men med litt tyggemotstand.
-
Mens maten står i ovnen, kan du blande sammen yoghurt, hvitløk, urter, resten av olivenoljen, resten av saltet og pepper.
-
Når Bimi®ene er ferdig, la de kjøle til romtemperatur på et serveringsfat. Dryss yoghurten over Bimi®ene rett før servering og pynt med granateple.