Bimi® brokkoli- og mintfalafel med harissa og labneh-dipp

Bimi® brokkoli- og mintfalafel med harissa og labneh-dipp

Forberedelse

10 minutter

Tilberede

10 minutter

Serverer

4

Allergiforespørsler

  • Nut fri
  • Pescatarian
  • Vegetariansk

Metode

  1. Ha kikertene over i et dørslag og tørk lett med tørkerull, slik at de blir så tørre som mulig.

  2. La Bimi® fosskoke i lettsaltet vann i ett minutt før du heller de over i et dørslag. La de stå under rennende, iskaldt vann og tørk de deretter med tørkerull.

  3. Bland kikertene, Bimi® brokkoli, spisskummen, koriander, løk, mintblader, hvitløk og mel i en blender til alt er blandet godt sammen til en deig. Lag små boller av deigen og legg de i kjøleskapet slik at de holder fasongen.

  4. Varm opp stekepannen med rapsolje på middels temperatur.

  5. Stek 2 eller 3 falafelboller av gangen. Pass på at de blir stekt på alle sider. Tips: bruk en skje. La de steke i om lag 2 minutter på middels varme til de er gyllenbrune. Det er viktig at de blir gjennomstekt og varme helt gjennom.

  6. Når de er stekt ferdig legger du de på litt tørkerull og krydrer med en klype salt.

  7. Til slutt blander du gresk yoghurt, harissa, salt og pepper i en bolle. Dressingen serveres til falafelene.