
Bimi® brokkoli- og mintfalafel med harissa og labneh-dipp
Specifications
Forberedelse
10 minutter
Tilberede
10 minutter
Serverer
4
Metode
-
Ha kikertene over i et dørslag og tørk lett med tørkerull, slik at de blir så tørre som mulig.
-
La Bimi® fosskoke i lettsaltet vann i ett minutt før du heller de over i et dørslag. La de stå under rennende, iskaldt vann og tørk de deretter med tørkerull.
-
Bland kikertene, Bimi® brokkoli, spisskummen, koriander, løk, mintblader, hvitløk og mel i en blender til alt er blandet godt sammen til en deig. Lag små boller av deigen og legg de i kjøleskapet slik at de holder fasongen.
-
Varm opp stekepannen med rapsolje på middels temperatur.
-
Stek 2 eller 3 falafelboller av gangen. Pass på at de blir stekt på alle sider. Tips: bruk en skje. La de steke i om lag 2 minutter på middels varme til de er gyllenbrune. Det er viktig at de blir gjennomstekt og varme helt gjennom.
-
Når de er stekt ferdig legger du de på litt tørkerull og krydrer med en klype salt.
-
Til slutt blander du gresk yoghurt, harissa, salt og pepper i en bolle. Dressingen serveres til falafelene.