
Kjøttboller av lam med Bimi® brokkoli og yoghurtdip
Specifications
Forberedelse
10 minutter
Tilberede
45 minutter
Serverer
4
Allergiforespørsler
- Glutenfritt
- Nut fri
Metode
-
Legg kjøttdeigen i en stor bolle sammen med løk, hvitløk, salt og pepper. Bland alt godt sammen med hendene. Når det er blandet sammen lager du 8 pølseformede kjøttkaker.
-
Varm deretter 2 spiseskjeer olivenolje i en stor stekepanne på medium varme og stek kjøttbollene i ca. 20 minutter. Husk å snu de jevnlig til de er gylne og gjennomstekte.
-
Mens kjøttbollene steker kan du sette i gang med å lage dippen til Bimi® brokkoli. Du koker først Bimi® brokkoli i 2 minutter. La de renne av seg og sett til side. Bland deretter yoghurt og finhakket hvitløk, tilsett salt og pepper.
-
Deretter tilsetter du 2 spiseskjeer olivenolje i en stor stekepanne på middels varme og steker Bimi® brokkoli i 7 minutter. Smak til med salt og pepper.
-
Fordel halvparten av yoghurtdippen på en tallerken og dander med stekt Bimi® brokkoli. Hell resten av dippen over og avslutt med olivenolje, tørket mint og knuste tørkede roseblader på toppen.
-
Til slutt legger du kjøttkakene over, dryss litt sumak på toppen og server med flatbrød eller ris.