Kjøttboller av lam med Bimi® brokkoli og yoghurtdip

Kjøttboller av lam med Bimi® brokkoli og yoghurtdip

Forberedelse

10 minutter

Tilberede

45 minutter

Serverer

4

Allergiforespørsler

  • Glutenfritt
  • Nut fri

Metode

  1. Legg kjøttdeigen i en stor bolle sammen med løk, hvitløk, salt og pepper. Bland alt godt sammen med hendene. Når det er blandet sammen lager du 8 pølseformede kjøttkaker.

  2. Varm deretter 2 spiseskjeer olivenolje i en stor stekepanne på medium varme og stek kjøttbollene i ca. 20 minutter. Husk å snu de jevnlig til de er gylne og gjennomstekte.

  3. Mens kjøttbollene steker kan du sette i gang med å lage dippen til Bimi® brokkoli. Du koker først Bimi® brokkoli i 2 minutter. La de renne av seg og sett til side. Bland deretter yoghurt og finhakket hvitløk, tilsett salt og pepper.

  4. Deretter tilsetter du 2 spiseskjeer olivenolje i en stor stekepanne på middels varme og steker Bimi® brokkoli i 7 minutter. Smak til med salt og pepper.

  5. Fordel halvparten av yoghurtdippen på en tallerken og dander med stekt Bimi® brokkoli. Hell resten av dippen over og avslutt med olivenolje, tørket mint og knuste tørkede roseblader på toppen.

  6. Til slutt legger du kjøttkakene over, dryss litt sumak på toppen og server med flatbrød eller ris.