Bimi® brokkoli og mozzarella-terte

Bimi® brokkoli og mozzarella-terte

Specifications

Forberedelse

10 minutter

Tilberede

20 minutter

Serverer

4

Allergiforespørsler

  • Vegetariansk

Metode

  1. Forvarm ovnen til 160 °C over- og undervarme.

  2. De oppkuttede tomatene fordeles utover et stekebrett. Hell over litt olivenolje, strø over salt og pepper. Sett brettet inn i ovnen og la det steke i omtrent en time.

  3. Hell omtrent 1 ss olivenolje i en stekepanne og tilsett oppkuttet rødløk. Stek forsiktig til løken er myk, omtrent 5 minutter på medium varme. Hell over balsamicoeddik og fortsett å stek i omtrent 5 minutter slik at løken tar til seg eddiken. Blandingen skal reduseres til en løkmarmelade. Ta stekepannen av varmen, og sett den til side.

  4. Når tomatene er stekt, ta de ut og sett opp varmen på ovnen til 180 °C.

  5. Smør terteformen med det smeltede smøret, husk å smøre godt lang sidene også. Plasser et ark filodeig så den går over terteformen. Smør med mer smeltet smør. Roter neste filoark slik at det dekker over kanten som ikke ble dekket av første ark. Smør med mer smør, og repeter med de resterende arkene filodeig slik at kantene og bunnen av formen er dekket helt.

  6. Dekk tertebunnen med løkmarmeladen. Plasser de stekte tomatene slik at syv halvdeler går fint langs kanten og siste blir plassert i midten. Ta omtrent halvparten av mozzarellaen og fordel mellom tomatene.

  7. Pisk sammen tre egg med gresk yoghurt. Smak til med salt og pepper. Hell eggeblandingen over terten, unngå å dekke over tomatene. Ta resten av mozzarellaen og fordel jevnt rundt på toppen.

  8. Plasser terten i midt i ovnen. Stekes i omtrent 20 minutter. Etter 20 minutter legger du de delte Bimi® brokkolistengene på toppen og lar de steke med de resterende 5-10 minuttene til egg- og yoghurtblandingen har stivnet.

Hvor finner man Bimi® brokkoli