Braisert Bimi® med paprika og dill
Denne oppskriften fra Yasmin Khan henter inspirasjon fra Istanbul. Denne enkle retten vil gi deg følelsen av Tyrkia på ditt eget kjøkken!
Yasmin forteller: «Det tyrkiske kjøkken inneholder en rekke enkle grønnsaksretter, som gjerne serveres romtemperert og med litt olivenolje på. Rettene kalles 'zeytinyağlılar’, som betyr ‘de med olivenolje’. Dette er en nydelig versjon av Bimi®'zeytinyağlılar' laget med paprika og rødløk. Å tilsette en klype med tyrkiske pul biber (tyrkiske chiliflak, også kjent som Aleppochili eller Aleppo pepper) til slutt er ikke et must, men det gir en lun og god smak på retten.»
Specifications
Forberedelse
10 minutter
Tilberede
15 minutter
Serverer
4
Næringsinnhold per porsjon
- 124
- Fett 8.5g
- Mettet fett 0.8g
- Karbohydrater 7.7g
- Sukkerarter 6.3g
- Fiber 4.3g
- Protein 3.3g
- Salt 0.9g
Allergiforespørsler
- Vegetariansk
Metode
-
Sett stekepannen på middels varme og tilsett olje. Tilsett deretter hvitløken og stek i et par minutter, før du tilsetter løken og rører godt om. Reduser varmen på platen og legg et lokk over stekepannen og la det stå i ca. 4-5 minutter til løken blir myk.
-
Når løken har blitt myk kan du tilsette den røde paprikaen, dill, sitronsaft, sukker, salt og en god klype med pepper. Rør om før du legger lokket på igjen og lar det putre i 5 minutter til.
-
Tilsett deretter Bimi® og rør inn 2 teskjeer med vann. Dekk til med lokk og damp i cirka 4 minutter frem til Bimi®en er gjennomkokt, men fortsatt litt crispy.
-
Smaksett med salt og pepper før du danderer retten på tallerkenen. Hell over litt extra virgin olivenolje på toppen og avslutt med en klype pul biber (tyrkiske chiliflak) eller annen form for milde chiliflak, dersom du ønsker.