Gjør helgemåltidet til en fest med Bimi® brokkoli


Du har kanskje ikke hørt om Bimi
® brokkoli tidligere? Da har du gått glipp av en næringsrik grønn bombe som raskt kan seile opp til å bli hele familiens favorittgrønnsak.


Bimi® brokkoli er en grasiøs liten grønnsak, som med sitt lille blomsterhode og slanke kropp er mer billedskjønn enn sin klumpete slektning brokkolien. Men selv om Bimi® brokkoliene er pene å se på, og selv om navnet kanskje antyder det, så er ikke Bimi® en baby brokkoli.

I Norge dyrkes Bimi® brokkoli i sesong mellom juni og oktober lokalt av Huseby gård i Lier. Der høstes det omtrent et halvt tonn i uken, og flere og flere får øynene opp for vitaminbomben.

Smaksmessig kan den minne mye om asparges. Men det vi liker aller best er strukturen. De lange stilkene er deilig knasende, og forholdet mellom stilk og knopp er ganske så fullkomment spør du oss.

Det synes også Mette Mortensen og jentene bak Camilla Pihl. De har blitt inspirert av Bimi® brokkoli og komponert et lite utvalg digge retter som er perfekte til helgekosen.Bimi® brokkoli med Spicy peanøttdip

Du vet de sunne snacksene mange tipser om som viser seg å smake litt for sunt? Denne snacksen med knasende sprø Bimi® brokkoli dyppet i spicy peanøttdip er ikke sånn selv om den er pakket med næring. Og det beste er at den tar toppen 10 min å blande sammen – og enda kortere tid å bli hekta på. Gjør deg klar til å lage en runde to.

Les oppskriften her.
Bimi® taco med rødbethummus, salsa verde og dukkah

Mette Mortensen har gitt fredagstacoen et grønt løft vel verdt å teste. Stekt sprø Bimi® får følge av klassisk tacotilbehør som syltede habaneros og frisk salsa verde, mens sødmefull rødbethummus og egyptisk dukkah gir et spennende tilskudd av nye smaker inspirert av Midtøsten.

Les oppskriften her.


Bimi® bowl

Grønne bowls er perfekte for å samle alt man liker og har i kjøleskapet. Jentene fra Camilla Pihl har komponert en digg variant basert på rødbethummus, quinoa og Bimi®.

Les oppskriften her.
Ovnsbakte egg med Bimi® og syltede sennepsfrø

Dette er den ultimate helgefrokosten for lange morgener ved kjøkkenbordet!

De kremede ovnsbakte eggene er nydelige til å dyppe deilig sprø Bimi® og ristet surdeigsbrød i. Sett deg tilbake med kaffekoppen og nyt.

Les oppskriften her.