Verdens fremste premieutdeling for matfotografi har åpnet for bidrag!
Publisert i Nyheter
- Del via Twitter
- Del via Facebook
- Del via Pinterest
-
Kopier til utklippstavlen din
World Food Photography Awards, som er sponset av Bimi®, og som er verdens største feiring av matfotografi, åpner for påmeldinger for 2026.
Konkurransen, som arrangeres på 15. året, inviterer både amatører og profesjonelle fotografer til å dele sine bilder av mathistorier fra hele verden, uansett om de fortelles gjennom landskap, portrett, reise, bryllup, fotojournalistisk eller i en annen fotografisk stil.
Det er en hovedpremie er på 5 000 britiske pund (GBP) som kan vinnes, og alle finalistbildene vil bli stilt ut på det prestisjetunge Mall Galleries i London. Et håndplukket utvalg av finalistbildene vil også bli utstilt i den ikoniske Fortnum & Mason-butikken i Piccadilly.
«Mat er livets trommeslag - for mye, for lite, innhøsting, tørke, skjønnhet og redsel - det binder oss alle sammen», sier Caroline Kenyon, grunnleggeren av premieutdelingen. «Ingenting forteller disse viktige historiene sterkere enn bildene som fotografer sender oss fra hele verden.»

«Delfina, en pasta-bestemor» av Lizzie Mayson. Vinner av Claire Aho-premien for kvinnelige fotografer, 2025
Med over 25 kategorier anerkjenner premieutdelingen at mat berører livet på mange ulike måter – fra dyrking, innhøsting og matlaging, til spising, feiring og overlevelse.
I samarbeid med UK for UNHCR har det blitt opprettet en ny kategori, «Mat som hjemme», som er åpen for deltakere som har opplevd å bli fordrevet på grunn av konflikt eller forfølgelse, med bilder som viser hvordan mat kan minne om hjemmet.
I årets konkurranse introduseres også en ny, spennende premie i samarbeid med M&S Food, som snart vil bli kunngjort.
Årets globale dommerpanel, ledet av den legendariske matfotografen David Loftus, består av René Redzepi, medeier, Noma, Tom Athron, administrerende direktør, Fortnum & Mason, Sergio og Javier Torres, berømte kokker, Rein Skullerud, seniorfotograf og fotoredaktør, World Food Programme, Henrique Sá Pessoa, prisbelønt Michelin-stjernekokk, Claire Reichenbach, administrerende direktør, James Beard Foundation, og Jamie Oliver, kokk, restauratør og matforkjemper.

«Rosa østerssopp - nærbilde» av Kate Ireland. 3. Plass i Avlingens fløte, 2025
«Å delta i denne konkurransen er en flott måte å utfordre seg selv på, bli eksponert og komme i kontakt med et inspirerende fellesskap av kreative mennesker», sier Jasmina Kazemier, tidligere finalist. «Selv om du ikke vinner, får du klarhet om din egen stil, du utfordrer deg selv kreativt og navnet ditt havner på radaren. Det er alltid verdt det.»
«Denne konkurransen er en av de beste fotokonkurransene i verden», sier Louise Rayner, tidligere finalist. «Det er stort å delta i en så stor, global konkurranse. Det krever mot og selvtillit å gjøre det, men man vet aldri hva dommerne er ute etter. Jeg meldte meg på den aller siste dagen og fryktet at jeg ikke ville komme noen vei, men jeg kom til finalen med et bilde som jeg tok raskt med telefonen - så man vet aldri hva som kan skje!»
For nærmere informasjon og for å delta i konkurransen, besøk www.worldfoodphotographyawards.com
Påmeldingen stenger søndag 8. februar 2026

«Veiing av avlingen med te» av Marco Rutten. 2. Ta hjem avlingen
Bli med i Bimi® Cook Club!
Har du lyst på eksklusive oppskrifter, smarte kokketips og sjansen til å vinne digge premier? Meld deg på og vær først i køen for alt som handler om Bimi®.