Pilaff med kikerter, Bimi® og bulgur
Denne oppskriften fra Yasmin Khan henter inspirasjon fra Palestina. Dette er en perfekt hverdagsrett som tar under en halvtime å lage. Pilaff (fra persisk polou) er en risrett som opprinnelig kommer fra Sør-Asia og Perserriket.
Yasmin forteller: «Palestinsk mat kjennetegnes av den rikholdige bruken av friske urter som tilsettes i salater for å skape oppløftende og smakfulle retter. Her har jeg kombinert fersk mynte, gressløk og persille sammen med en nøtteaktig bulgur og dampet Bimi® for et enkelt, fullverdig og sunt måltid».
Specifications
Forberedelse
10 minutter
Tilberede
15 minutter
Serverer
4
Næringsinnhold per porsjon
- 532
- Fett 30.1g
- Mettet fett 6.9g
- Karbohydrater 51.5g
- Sukkerarter 2.6g
- Fiber 9.1g
- Protein 16.1g
- Salt 1.9g
Allergiforespørsler
- Vegetariansk
Metode
-
Kok bulguren i en stor gryte med lettsaltet vann i 15 minutter, eller frem til den er blitt myk. Hell av vannet og skyll i kaldt vann, før du legger det i en bolle for avkjøling.
-
Mens bulguren koker, kan du sette i gang med å koke Bimi®. Kok i cirka 4 minutter, frem til den er gjennomkokt, men fortsatt litt crispy. Hell av vannet, skyll i kaldt vann og sett til side.
-
Tilsett kikertene i bulguren, og rør deretter inn de oppkuttede urtene og hvitløken. Hell over litt ekstra virgin olivenolje, saft fra sitronene og tilsett 1 teskje havsalt og en halv teskje kvernet svart pepper før du rører godt om. Til slutt kan du tilsette Bimi® og vende alt forsiktig sammen i en bolle.
-
Smaksett med salt, pepper og sitronsaft, før du legger den smuldrede fetaosten og litt ekstra virgin olivenolje på toppen.