Bimi® med meksikansk stekt ris og bønner

Bimi® med meksikansk stekt ris og bønner

Denne meksikansk-inspirerte ris- og bønneretten er lett, fersk og fullpakket med smak. De dampede Bimi®ene gir ekstra krønsj til retten.

Specifications

Forberedelse

15 minutter

Tilberede

35 minutter

Serverer

6

Metode

  1. Varm 1 ss olivenolje i stekepannen på medium varme. Stek løken i rundt 6 minutter, rør rundt innimellom. Dekk til med et lokk og tilsett hvitløk og spisskummen frø etter to minutter. La blandingen steke sammen i 5 minutter, det siste minuttet uten lokk. Hell blandingen over på et fat.

  2. Mens løken og krydderet steker lar du en kjele med saltet vann få koke opp. Når vannet igjen koker tilsetter du risen og lar det koke i rundt 4 minutter. La deretter vannet renne av og skyll risen under kaldt vann i en sil.

  3. Varm 1 ss olivenolje på medium varme i stekepannen løken tidligere ble stekt i. Tilsett halvparten av den kokte risen og spre det utover bunnen av. Strø over litt salt. Legg på et lag med løk- og kryddermiks oppå risen. Strø over rosiner, oregano og chili.

  4. Hell oppi resten av risen så det blir et lite fjell i midten av pannen. Strø over litt salt. Lag fire hull i “fjellet” og legg klumper med smør i hvert hull.

  5. Skru ned varmen og la det koke under lokk i 20 – 25 minutter. Tilsett svarte bønner og Bimi® når det er 10 minutter igjen av koketiden. La de dampe med på toppen av risen. Jobb raskt når du tilsetter disse så du slipper ut så lite damp som mulig. Hvis du har en tung panne, vil retten bli ferdig raskere.

  6. Når retten er ferdig legger du et stort serveringsfat over stekepannen. Bruk grytekluter og flipp over stekepannen så raskt som mulig slik risen kommer over på fatet med den stekte siden opp. Strø over hakket koriander og server limebåter ved siden av.

Hvor finner man Bimi® brokkoli