Lammekoteletter med honningristede fiken og Bimi® brokkoli
Kombinasjonen av lam og honningristede fiken gir en spennende smaksopplevelse som vil inspirere sansene dine. Sammen med Bimi® brokkoli og myntesaus, er oppskriften klar for et festmåltid som bare tar en halvtime å tilberede.
Specifications
Tilberede
30 minutter
Serverer
4
Metode
-
Forvarm ovnen til 180° (konveksjon 160 ° C, gassmerke 4). Varm en stor stekepanne i teflon til middels temperatur.
-
Legg lammekotelettene i pannen og karamelliser forsiktig på begge sider i omtrent 2 minutter. Snu kjøttet på de flate kantene for å fjerne fettet på sidene.
-
Drypp honning over fikenene og legg dem på et bakepapir sammen med lammekotelettene. Krydre med salt. Bak i den forvarmede ovnen i 8 minutter. Ta det deretter ut og la det hvile.
-
Varm omtrent 10 g smør i stekepannen som ble brukt til å steke lammekotelettene, tilsett Bimi® brokkoli og stek i et par minutter på middels varme til blomsterknoppene er lett karamellisert. Krydre med havsalt, fjern fra pannen og sett til siden.
-
For tilberedning av sausen, smelt 10 g smør i samme panne, tilsett sjalottløk og stek lett på middels varme til løken er myk. Tilsett balsamico-eddik og reduser varmen litt for å la blandingen tykne. Legg til smøret som er igjen og bland inn myntebladene.
-
Dander Bimi® brokkoli, lammekoteletter og fiken på en tallerken, dryss over pinjekjerner og server med myntesausen.