Tomat- og chorizorisotto med hvitløksmarinert Bimi® brokkoli

Tomat- og chorizorisotto med hvitløksmarinert Bimi® brokkoli

Risotto er en nydelig rett, også utenom vinterhalvåret. Prøv denne vårlige oppskriften med tomater, chorizo og Bimi® brokkoli.

Specifications

Forberedelse

25 minutter

Tilberede

35 minutter

Serverer

4

Metode

  1. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor kasserolle. Stek løken på lav varme frem til den blir myk og blank, i omtrent 10 minutter. Tilsett så den finhakkede hvitløken og la det putre i 1-2 minutter før du tilsetter risottorisen. Rør i 3-4 minutter til risen begynner å bli ferdig kokt.

  2. Tilsett vinen, rør om og kok til all vinen er absorbert. Hell av tomatsausen fra de hermetiserte cherrytomatene og tilsett denne i risen. Rør godt. Bevar tomatbitene til senere.

  3. Sett ned varmen på platen og begynn med å tilsette buljongkraften. La nesten all buljongkraften absorbere før du tilsetter mer, litt etter litt. Husk å røre jevnlig. Dette bør ta cirka 20-25 minutter.

  4. I mellomtiden kan du dampe Bimi® brokkoli lett. Stek deretter bitene med chorizo i en liten panne med høy varme til den er sprø. Når risottoen er klar tilsetter du chorizo, parmesan, basilikum og resten av tomatene. Rør forsiktig.

  5. Varm opp den gjenværende olivenoljen og stek hvitløksskivene. Tilsett Bimi® brokkoli og stek til den er varm og god. Fordel risottoen i porsjoner og topp med Bimi® brokkoli før servering.

Hvor finner man Bimi® brokkoli