
Tomat- og chorizorisotto med hvitløksmarinert Bimi® brokkoli
Risotto er en nydelig rett, også utenom vinterhalvåret. Prøv denne vårlige oppskriften med tomater, chorizo og Bimi® brokkoli.
Specifications
Forberedelse
25 minutter
Tilberede
35 minutter
Serverer
4
Metode
-
Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor kasserolle. Stek løken på lav varme frem til den blir myk og blank, i omtrent 10 minutter. Tilsett så den finhakkede hvitløken og la det putre i 1-2 minutter før du tilsetter risottorisen. Rør i 3-4 minutter til risen begynner å bli ferdig kokt.
-
Tilsett vinen, rør om og kok til all vinen er absorbert. Hell av tomatsausen fra de hermetiserte cherrytomatene og tilsett denne i risen. Rør godt. Bevar tomatbitene til senere.
-
Sett ned varmen på platen og begynn med å tilsette buljongkraften. La nesten all buljongkraften absorbere før du tilsetter mer, litt etter litt. Husk å røre jevnlig. Dette bør ta cirka 20-25 minutter.
-
I mellomtiden kan du dampe Bimi® brokkoli lett. Stek deretter bitene med chorizo i en liten panne med høy varme til den er sprø. Når risottoen er klar tilsetter du chorizo, parmesan, basilikum og resten av tomatene. Rør forsiktig.
-
Varm opp den gjenværende olivenoljen og stek hvitløksskivene. Tilsett Bimi® brokkoli og stek til den er varm og god. Fordel risottoen i porsjoner og topp med Bimi® brokkoli før servering.