Bimi® brokkoli med puylinser, hvitløk, dill og hasselnøtter

Bimi® brokkoli med puylinser, hvitløk, dill og hasselnøtter

Denne retten er et deilig tilbehør og gir mer farge til middagsretten din. Kombiner ristede hasselnøtter, velduftende hvitløk, puylinser og god krønsj med damped Bimi® brokkoli - dette er både smaksrikt og gir masse næring!

Forberedelse

10 minutter

Tilberede

10 minutter

Serverer

4

Næringsinnhold per porsjon

  • kcal 253
  • Fett 15g
  • Mettet fett 2.8g
  • Karbohydrater 15.4g
  • Sukkerarter 2.9g
  • Fiber 7.4g
  • Protein 11g
  • Salt 0.3g

Metode

  1. Forvarm ovnen til 180 C varmluft eller 200 C over- og undervarme. Legg de delte hasselnøttene på et stekebrett, og la de stekes i ovnen 6-8 minutter. Ta de ut når hasselnøttene har fått en gylden brun farge.

  2. Kok eller damp Bimi® brokkoli i omtrent 7 minutter, eller til de er friskt grønne og akkurat passe møre.

  3. Varm olivenolje i stekepannen på lav varme, og tilsett hakket hvitløk. La hvitløken sette smak på oljen i omtrent 30 sekunder, men pass på at hvitløken ikke blir brun eller brent. Tilsett puylinsene. Rør varsomt i 4 – 5 minutter til linsene er gjennomvarme.

  4. Smak til med havsalt, nykvernet pepper og en skvett sitronjuice. Bland deretter inn mesteparten av dillen og rør sammen.

  5. Legg ferdigdampet Bimi® brokkoli på et serveringsfat og hell litt ekstra virgin olivenolje og en liten skvett sitronsaft over, og krydre med litt salt og nykvernet pepper. Hell over de varme puylinsene, og en klatt crème fraiche. Dryss over resten av dillen og de gyldne hasselnøttene. Server straks.