Bimi® brokkoli med hvitløkspolenta

Bimi® brokkoli med hvitløkspolenta

Magnus Liøkel og Ole Samuelsen står bak den populære matprofilen @Sultnegutter på Instagram. De har laget denne deilige oppskriften på eddikkokte Bimi® brokkoli og hvitløkspolenta som passer like godt til litt ekstra kos en hverdag som tilbehør til søndagsmiddagen.

Forberedelse

5 minutter

Tilberede

20 minutter

Serverer

2

Allergiforespørsler

  • Glutenfri
  • Vegetarisk

Metode

  1. Kok opp en halvliter vann med 1 ts salt og 2 ss olivenolje. Pisk inn maismelet litt etter litt. La det småkoke mens du smårører en gang i blant.

  2. Mens polentaen småkoker, koker du opp en romslig kjele med vann. Ha i 1 ss smør, 2 ss hvitvinseddik og litt salt.

  3. Ha Bimi® brokkoli i det kokende vannet, og la de koke i omtrent 4 minutter. Sil av.

  4. Når polentaen har fått en jevn, fløyelsaktig konsistens (det tar ca. 15-20 min), skrur du av varmen. Pisk inn et finrevet hvitløksfedd, en håndfull finrevet parmesan og 1 ss smør.

  5. Spre polentaen utover en tallerken. Legg brokkolien over. Topp med rista sesamfrø og gjerne litt chiliolje og mer finrevet parmesan. Spis.