
Bimi® brokkoli med hvitløkspolenta
Magnus Liøkel og Ole Samuelsen står bak den populære matprofilen @Sultnegutter på Instagram. De har laget denne deilige oppskriften på eddikkokte Bimi® brokkoli og hvitløkspolenta som passer like godt til litt ekstra kos en hverdag som tilbehør til søndagsmiddagen.
Specifications
Forberedelse
5 minutter
Tilberede
20 minutter
Serverer
2
Metode
-
Kok opp en halvliter vann med 1 ts salt og 2 ss olivenolje. Pisk inn maismelet litt etter litt. La det småkoke mens du smårører en gang i blant.
-
Mens polentaen småkoker, koker du opp en romslig kjele med vann. Ha i 1 ss smør, 2 ss hvitvinseddik og litt salt.
-
Ha Bimi® brokkoli i det kokende vannet, og la de koke i omtrent 4 minutter. Sil av.
-
Når polentaen har fått en jevn, fløyelsaktig konsistens (det tar ca. 15-20 min), skrur du av varmen. Pisk inn et finrevet hvitløksfedd, en håndfull finrevet parmesan og 1 ss smør.
-
Spre polentaen utover en tallerken. Legg brokkolien over. Topp med rista sesamfrø og gjerne litt chiliolje og mer finrevet parmesan. Spis.