Bimi® med mandelflak, persille og sitronsmørsaus

Bimi® med mandelflak, persille og sitronsmørsaus

Denne oppskriften med mandelflak, persille og sitrønsmør er superenkel og mye kan lages i forkant. Bare delvis kok Bimiene® i forkant og så varm de raskt opp igjen raskt og server med den nøtteaktige smørmyke sausen og knasende sprø mandelflak.

Retten er nydelig i seg selv, men passer også godt som tilbehør – både til hverdag og til fest. Den er særlig god til kalkun, biff og and, men også sammen med fisk som laks og abbor.

Specifications

Forberedelse

5 minutter

Tilberede

10 minutter

Serverer

6

Metode

  1. Forbered en dampkoker (du vil trenge 2 eller 3 lag for denne mengden) eller en stor kjele med kokende vann.

  2. Damp Bimi® i 4 minutter eller blancher dem i 2 minutter slik at Bimien® er delvis kokt, men fortsatt sterk grønn og knasende sprø. Hell av vannet gjennom et dørslag eller sil, og skyll av under kaldt vann slik at Bimien® ikke fortsetter å koke av varmen.

  3. Når dere er klare for å spise, sett en stekepanne på høy varme. La den stå i 30 sekunder slik at den er varm når du tilsetter terningene med smør. La smøret smelte og danne et skum på toppen. Er pannen tilstrekkelig varm går dette raskt. Hell så i mandelflak og la de bli gylne og gir fra seg en nøtteaktig duft, men pass på at de ikke brenner seg! Når mandlene er gylne, hell i sitronsaft og Bimiene®. Dette vil føre til lavere varme i pannen, så pass på at den fortsatt står på høyeste varmen på kokeplaten.

  4. Bruk en tang eller stekespade og vend Bimiene® rundt i sitronsmøret og mandlene. Tilsett finkuttet persille og overfør alt over på et serveringsfat etter 1 – 1,5 minutt. Hell over restene av sitronsmøret og mandlene. Server umiddelbart.

Hvor finner man Bimi® brokkoli