Dampet Bimi® brokkoli med olivensmør

Dampet Bimi® brokkoli med olivensmør

Ved å smelte olivensmør over dampet eller kokt Bimi® brokkoli lager du raskt og enkelt en velsmakende siderett som passer perfekt til et festmåltid. Oliven i seg selv passer godt med lam, og marinaden oliven leveres i er fullpakket med deilige smaker av provenceurter, pimento, hvitløk, pesto og basilikum.

Med denne oppskriften får du mer av smørblandingen enn du trenger for å lage sideretten med Bimi® brokkoli. Du kan derfor enkelt lagre smøret i en lufttett boks i kjøleskapet i 5 – 6 dager og bruke det i andre retter, eller alternativt rulle smøret til en pølse i bakepapir (som beskrevet nedenfor) og fryse det ned. Da er det enkelt og raskt å kutte en skive av smøret neste gang du vil lage Bimi® brokkoli med olivensmør. Olivensmøret fungerer også ypperlig sammen med pannestekt og dampet fisk, biff, svinekjøtt eller lammekoteletter.

Specifications

Forberedelse

10 minutter

Tilberede

5 minutter

Serverer

6

Allergiforespørsler

  • Glutenfritt

Metode

  1. Tilsett oliven med marinaden og pepper i en foodprosessor eller stavmikser og puls til blandingen er finhakket. Hvis du ikke har en foodprosessor eller blender kan du gjøre dette for hånd med en kniv.

  2. Bland sammen smøret (når det er mykt og romtemperert) og olivenblandingen godt i en bolle ved hjelp av en gaffel eller slikkepott til du får en glatt myk masse.

  3. Flytt smørblandingen ut av bollen, og legg det midt på et bakeark. Ta tak i den nederste venstre kanten av papiret og brett over smøret for å matche den øverste høyre kanten av papiret, en myk trekantform.

  4. Ved hjelp av bakepapiret drar du smøret mot deg slik at det ender i en pølseform. Rull pølsen sammen og vri til slutt sammen endene av bakepapiret på hver side. Oppbevares i kjøleskap eller fryser.

  5. Når dere er klare for å spise forbereder du en dampkoker (du trenger 2 eller 3 nivåer for denne mengden Bimi® brokkoli) eller koker opp en kjele med vann. Damp brokkolien i 5 minutter eller kok den i 3 minutter. De skal fremdeles ha en klar grønnfarge og være godt knasende.

  6. Mens du venter på at Bimi® brokkoliene skal bli ferdig, kutter du opp totalt 50-60g olivensmør i tynne skiver. Legg halvparten av skivene i en miksebolle. Legg de ferdigdampede Bimi® brokkoliene i bollen, og fordel så resten av smøret oppå og rundt brokkolien og la det smelte i 30 sekunder. Deretter vender du alt rundt i bollen slik at alle Bimi® brokkoliene får ta del i det deilige olivensmøret. Hell alt over på et serveringsfat og server.

Hvor finner man Bimi® brokkoli