Dampet Bimi® brokkoli med olivensmør
Ved å smelte olivensmør over dampet eller kokt Bimi® brokkoli lager du raskt og enkelt en velsmakende siderett som passer perfekt til et festmåltid. Oliven i seg selv passer godt med lam, og marinaden oliven leveres i er fullpakket med deilige smaker av provenceurter, pimento, hvitløk, pesto og basilikum.
Med denne oppskriften får du mer av smørblandingen enn du trenger for å lage sideretten med Bimi® brokkoli. Du kan derfor enkelt lagre smøret i en lufttett boks i kjøleskapet i 5 – 6 dager og bruke det i andre retter, eller alternativt rulle smøret til en pølse i bakepapir (som beskrevet nedenfor) og fryse det ned. Da er det enkelt og raskt å kutte en skive av smøret neste gang du vil lage Bimi® brokkoli med olivensmør. Olivensmøret fungerer også ypperlig sammen med pannestekt og dampet fisk, biff, svinekjøtt eller lammekoteletter.
Specifications
Forberedelse
10 minutter
Tilberede
5 minutter
Serverer
6
Allergiforespørsler
- Glutenfritt
Metode
-
Tilsett oliven med marinaden og pepper i en foodprosessor eller stavmikser og puls til blandingen er finhakket. Hvis du ikke har en foodprosessor eller blender kan du gjøre dette for hånd med en kniv.
-
Bland sammen smøret (når det er mykt og romtemperert) og olivenblandingen godt i en bolle ved hjelp av en gaffel eller slikkepott til du får en glatt myk masse.
-
Flytt smørblandingen ut av bollen, og legg det midt på et bakeark. Ta tak i den nederste venstre kanten av papiret og brett over smøret for å matche den øverste høyre kanten av papiret, en myk trekantform.
-
Ved hjelp av bakepapiret drar du smøret mot deg slik at det ender i en pølseform. Rull pølsen sammen og vri til slutt sammen endene av bakepapiret på hver side. Oppbevares i kjøleskap eller fryser.
-
Når dere er klare for å spise forbereder du en dampkoker (du trenger 2 eller 3 nivåer for denne mengden Bimi® brokkoli) eller koker opp en kjele med vann. Damp brokkolien i 5 minutter eller kok den i 3 minutter. De skal fremdeles ha en klar grønnfarge og være godt knasende.
-
Mens du venter på at Bimi® brokkoliene skal bli ferdig, kutter du opp totalt 50-60g olivensmør i tynne skiver. Legg halvparten av skivene i en miksebolle. Legg de ferdigdampede Bimi® brokkoliene i bollen, og fordel så resten av smøret oppå og rundt brokkolien og la det smelte i 30 sekunder. Deretter vender du alt rundt i bollen slik at alle Bimi® brokkoliene får ta del i det deilige olivensmøret. Hell alt over på et serveringsfat og server.