Smakskombinasjoner

Retter har ofte mer enn to hovedingredienser, men ved å leke med et knippe ingredienser og bli kjent med deres finesser, kan du øke kreativiteten på kjøkkenet og bli virkelig blir trygg på det endelige resultatet - selv før det serveres.

Her er noen spennende kombinasjoner som bare må prøves. Noen oppskrifter har blitt tilsatt flere ingredienser, men prøv å bruke ulike smakskombinasjoner for å forvandle dine egne retter.

1. Spisskummen & Gulrot

Kumminfrø bringer en smak av Midtøsten til bordet ditt. Når de er knust og stekt, frigir de en nydelig nøtteaktig smak. Krydderet tilfører en delikat smak til ovnsbakte gulrøtter, gjennom å forsterke den naturlige søte smaken. Skvis litt appelsinjuice over for å karamellisere gulrøttene og strø over deilig krydder.

Ovnsbakte gulrøtter med spisskummen

Ingredienser

  • Gulrot med spisskummen og appelsin
  • 400 g babygulrøtter, vasket
  • 1 knippe fersk timian
  • 1 klype spisskummenfrø
  • Saft fra en appelsin
  • 250 g usaltet smør, romtemperert
  • Salt og pepper

Du vil også trenge en ildfast form med lokk.

Vask stilkene med timian under varmt vann i 20 sekunder. Når disse er nedkjølte, fjerner du bladene fra stilken. Kjør timianblad, spisskummenfrø og appelsinsaft sammen med smør i en blender.

Legg ut en 30 cm firkantet bit med bakepapir på en benk og hell smøret i midten. Rull opp kantene over smøret som om du prøvde å brette papiret i to på midten, og form papiret til det blir sylinderformet. Pakk smøret inn i papiret, vri endene rundt slik at pakken ser ut som en smellbonbon og la den stivne i kjøleskapet.

2. Rosmarin og Vannmelon

Rosmarin er opprinnelig fra områdene rundt Middelhavet, og de bittersøte, grønne bladene minner om barnåler, har en smak av blomster og skaper en duftende aroma. Det er en åpenbar makker til geitost og lam, men blomsternotene gjør at den også passer godt til søte retter og frukt.

For en følelse av sommer, prøv å kombinere rosmarin med vannmelon. Det myke, søte fruktkjøttet har en undertone av gress og grønnsaker som passer fint sammen med urtens friske eukalyptuskarakter. Denne limonaden med rosmarin og vannmelon er perfekt for late sommerdager i hagen.

3. Fetaost og mynte

Du kan få et overraskende utvalg smaker av geitost, fra lette og syrlige til sterkere varianter. Fetaost har en særegen salt smak som varierer fra mild til skarp.

Den er ekstremt allsidig og passer bra i en mengde matretter! Fra mer kjente kombinasjoner som rødbeter, agurk og oliven til de noe mer dristige som kaffe, sjokolade eller bringebær.

For en deilig vegetarrett til sommerpikniken; hvorfor ikke blande fetaost, mynte, gressløk og pepper. Fyll blandingen i små butterdeigterter og bak! Nydelig.

4. Bimi® brokkoli og...

Vi kunne ikke fullføre uten å nevne vår gode venn Bimi® brokkoli. En allsidig grønnsak, hvis smak passer godt med retter fra hele verden, da den har en forkjærlighet for salte ingredienser; fra blåmuggost i det britiske kjøkkenet til soyasaus og svarte bønner i Kina, er det få ingredienser Bimi® brokkoli ikke passer sammen med!

Derimot er det noen spesielt gode matcher som peanøtter, bacon, ansjos og chili, klikk på disse matchene og finn noen flotte oppskrifter!