Bimi® brokkoli-taco med rødbethummus, salsa verde og dukkah

Bimi® brokkoli-taco med rødbethummus, salsa verde og dukkah

Sommerens oppskrifter med Bimi® brokkoli utviklet av Mette Mortensen.
Foto: Anne Valeur

Specifications

Forberedelse

45 minutter

Tilberede

30 minutter

Serverer

4

Metode

 1. Bland vann, eddik, salt og sukker i en skål og rør om til sukkeret har løst seg opp.

 2. Skjær habanero-chiliene i tynne skiver og legg dem i. La dem hvile i minst 30 minutter før servering.

 3. Rist hasselnøttene brune i en tørr stekepanne på middels varme, gni av den brune hinnen og legg dem i en morter (ev. en foodprosessor).

 4. Rist sesamfrøene gylne og koriander- og spisskummenfrøene til de lukter aromatisk, alle hver for seg, og legg dem sammen med hasselnøttene. Tilsett salt og pepper og knus alt til en grov miks. Hell dukkahen over i en serveringsskål.

 5. Skrell rødbeten (bruk gjerne plasthansker eller smør hendene med litt olje først for å unngå misfarging av hendene) og skjær den i mindre biter. Legg den i en foodprosessor sammen med hvitløk og saften av sitronen og kjør det sammen til du har en grov mos.

 6. Legg i kikerter, tahini, olje og spisskummen og kjør det sammen til du har en silkemyk puré. Smak hummusen til med salt og sett den til side.

 7. Legg alle ingrediensene til salsa verden i en foodprosessor og kjør det sammen til en grov miks og hell det over i en liten skål.

 8. Stek Bimi® brokkolien i et par minutter på hver side i en stekepanne med olje til de er gjennomstekt, men fremdeles har god tyggemotstand.

 9. Server Bimi® brokkolien i lune tortillalefser med hummus, et par radicchio-blader, salsa verde, dukkah, syltet habanero og lime.

  Tips! Både dukkahen og den syltede chilien holder seg i flere uker på et glass med lokk. Chilien må oppbevares i kjøleskapet.

Hvor finner man Bimi® brokkoli