
Bimi® brokkoli-taco med rødbethummus, salsa verde og dukkah
Sommerens oppskrifter med Bimi® brokkoli utviklet av Mette Mortensen.
Foto: Anne Valeur
Specifications
Forberedelse
45 minutter
Tilberede
30 minutter
Serverer
4
Metode
-
Bland vann, eddik, salt og sukker i en skål og rør om til sukkeret har løst seg opp.
-
Skjær habanero-chiliene i tynne skiver og legg dem i. La dem hvile i minst 30 minutter før servering.
-
Rist hasselnøttene brune i en tørr stekepanne på middels varme, gni av den brune hinnen og legg dem i en morter (ev. en foodprosessor).
-
Rist sesamfrøene gylne og koriander- og spisskummenfrøene til de lukter aromatisk, alle hver for seg, og legg dem sammen med hasselnøttene. Tilsett salt og pepper og knus alt til en grov miks. Hell dukkahen over i en serveringsskål.
-
Skrell rødbeten (bruk gjerne plasthansker eller smør hendene med litt olje først for å unngå misfarging av hendene) og skjær den i mindre biter. Legg den i en foodprosessor sammen med hvitløk og saften av sitronen og kjør det sammen til du har en grov mos.
-
Legg i kikerter, tahini, olje og spisskummen og kjør det sammen til du har en silkemyk puré. Smak hummusen til med salt og sett den til side.
-
Legg alle ingrediensene til salsa verden i en foodprosessor og kjør det sammen til en grov miks og hell det over i en liten skål.
-
Stek Bimi® brokkolien i et par minutter på hver side i en stekepanne med olje til de er gjennomstekt, men fremdeles har god tyggemotstand.
-
Server Bimi® brokkolien i lune tortillalefser med hummus, et par radicchio-blader, salsa verde, dukkah, syltet habanero og lime.
Tips! Både dukkahen og den syltede chilien holder seg i flere uker på et glass med lokk. Chilien må oppbevares i kjøleskapet.