Buketter med Bimi® brokkoli innpakket i pancetta servert med aromatisk torsk

Buketter med Bimi® brokkoli innpakket i pancetta servert med aromatisk torsk

Denne smakfulle, italienskinspirerte oppskriften passer utmerket til en hyggelig familiemiddag eller et middagsselskap. Retten kombinerer smaken av torsk og Bimi® brokkoli med spø panchetta og friske aromatiske urter.

Specifications

Forberedelse

20 minutter

Tilberede

10 minutter

Serverer

4

Næringsinnhold per porsjon

 • 282
 • Fett 14.9
 • Mettet fett 3.9
 • Sukkerarter 1.9
 • Salt 1.2

Metode

 1. Dette gjør du:

  Kok opp en middels stor kjele med vann.

 2. For å spare tid kan du i mellomtiden knuse hvitløksfeddene, skrelle og finhakke sjalottløken og urtene.

 3. Når vannet koker, tilsetter du Bimi® brokkolien og lar det koke i 2-3 minutter. Når de er ferdig kokt kan du tørke Bimi® brokkoli en og strø salt, pepper og revet muskatnøtt over.

 4. Del den kokte Bimi® brokkoli en i to og to bunter og bind en skive pancetta rundt hvert par, som om du skulle laget en bukett. Dryss deretter over muskatnøtt, og sett til side.

 5. Varm opp en stor stekepanne og tilsett olivenolje. Tilsett deretter hvitløk, sjalottløk, urter, saltogpepper, og stek på lav til middels varme i 3-4 minutter til sjalottløken mykner og begynner å få farge. Husk å rør jevnlig, så det ikke blir brent.

 6. Legg torsken i stekepannen og stek i ca. fem minutter. Snu filetene forsiktig en gang mens de steker. Legg buketten med Bimi® brokkoli og pancetta i pannen sammen med torskefiletene når det er ca. to minutter igjen av steketiden. Bruk gjerne en liten tang eller klype til å snu Bimi® brokkoli-buketten jevnlig slik at pancettaen får en jevn og fin farge. Varmen skrus av når pancettaen virker sprø.

 7. Før du serverer, sørg for at du får med noe av den smakfulle blandingen fra olje, hvitløk, sjalottløk og urter på tallerkenen.

 8. Tips: Hvis du ikke har en stor panne, kan du fordele torsken og Bimi® brokkoli-buketten i to separate stekepanner.

Hvor finner man Bimi® brokkoli