Buketter med Bimi® brokkoli innpakket i pancetta servert med aromatisk torsk
Denne smakfulle, italienskinspirerte oppskriften passer utmerket til en hyggelig familiemiddag eller et middagsselskap. Retten kombinerer smaken av torsk og Bimi® brokkoli med spø panchetta og friske aromatiske urter.
Specifications
Forberedelse
20 minutter
Tilberede
10 minutter
Serverer
4
Næringsinnhold per porsjon
- 282
- Fett 14.9
- Mettet fett 3.9
- Sukkerarter 1.9
- Salt 1.2
Metode
-
Dette gjør du:
Kok opp en middels stor kjele med vann.
-
For å spare tid kan du i mellomtiden knuse hvitløksfeddene, skrelle og finhakke sjalottløken og urtene.
-
Når vannet koker, tilsetter du Bimi® brokkolien og lar det koke i 2-3 minutter. Når de er ferdig kokt kan du tørke Bimi® brokkoli en og strø salt, pepper og revet muskatnøtt over.
-
Del den kokte Bimi® brokkoli en i to og to bunter og bind en skive pancetta rundt hvert par, som om du skulle laget en bukett. Dryss deretter over muskatnøtt, og sett til side.
-
Varm opp en stor stekepanne og tilsett olivenolje. Tilsett deretter hvitløk, sjalottløk, urter, saltogpepper, og stek på lav til middels varme i 3-4 minutter til sjalottløken mykner og begynner å få farge. Husk å rør jevnlig, så det ikke blir brent.
-
Legg torsken i stekepannen og stek i ca. fem minutter. Snu filetene forsiktig en gang mens de steker. Legg buketten med Bimi® brokkoli og pancetta i pannen sammen med torskefiletene når det er ca. to minutter igjen av steketiden. Bruk gjerne en liten tang eller klype til å snu Bimi® brokkoli-buketten jevnlig slik at pancettaen får en jevn og fin farge. Varmen skrus av når pancettaen virker sprø.
-
Før du serverer, sørg for at du får med noe av den smakfulle blandingen fra olje, hvitløk, sjalottløk og urter på tallerkenen.
-
Tips: Hvis du ikke har en stor panne, kan du fordele torsken og Bimi® brokkoli-buketten i to separate stekepanner.