Ovnsstekt lammelår med Bimi® og urte-, sitron- og kapersdressing
Helstekt lammelår er en deilig klassiker, og perfekt for å samle familie og venner til en hyggelig stund rundt matbordet. Frisk opp den rike lammesmaken med Bimi® og en urte-, sitron- og kapersdressing.
Specifications
Forberedelse
10 minutter
Tilberede
4 timer
Serverer
6
Metode
-
Varm ovnen til 160°C (140°C varmluft). I en stor langpanne, tilsett en tredjedel av potetene og legg dem i et lag i bunn, krydre godt og topp med en tredjedel av løken og et laurbærblad. Repeter med resten i ytterligere to lag.
-
Legg lammelåret på toppen, gni det inn med havsalt og nykvernet pepper. Legg de halve hvitløkene med kuttsiden vendt oppover på toppen av potetene og løken. Sett brettet i ovnen og stek i omtrent 4 timer, til kjøttet er mørt.
-
Til dressingen blander du alle ingrediensene og smaker til med salt og pepper. Kok opp vann, og tilsett Bimi®. La de koke omtrent 1 ½ minutter. Hell av vannet og bland med karsen. Hell over noen skjeer med dressingen rett før servering.
-
Legg opp Bimi® og dressing i en skål, og server sammen med lammet og de ovnsbakte potetene.