Ovnsstekt lammelår med Bimi® og urte-, sitron- og kapersdressing

Ovnsstekt lammelår med Bimi® og urte-, sitron- og kapersdressing

Helstekt lammelår er en deilig klassiker, og perfekt for å samle familie og venner til en hyggelig stund rundt matbordet. Frisk opp den rike lammesmaken med Bimi® og en urte-, sitron- og kapersdressing.

Forberedelse

10 minutter

Tilberede

4 timer

Serverer

6

Metode

  1. Varm ovnen til 160°C (140°C varmluft). I en stor langpanne, tilsett en tredjedel av potetene og legg dem i et lag i bunn, krydre godt og topp med en tredjedel av løken og et laurbærblad. Repeter med resten i ytterligere to lag.

  2. Legg lammelåret på toppen, gni det inn med havsalt og nykvernet pepper. Legg de halve hvitløkene med kuttsiden vendt oppover på toppen av potetene og løken. Sett brettet i ovnen og stek i omtrent 4 timer, til kjøttet er mørt.

  3. Til dressingen blander du alle ingrediensene og smaker til med salt og pepper. Kok opp vann, og tilsett Bimi®. La de koke omtrent 1 ½ minutter. Hell av vannet og bland med karsen. Hell over noen skjeer med dressingen rett før servering.

  4. Legg opp Bimi® og dressing i en skål, og server sammen med lammet og de ovnsbakte potetene.