Ovnsbakte egg med Bimi® brokkoli og syltede sennepsfrø

Ovnsbakte egg med Bimi® brokkoli og syltede sennepsfrø

Sommerens oppskrifter med Bimi® brokkoli utviklet av Mette Mortensen.
Foto: Anne Valeur

Forberedelse

15 minutter

Tilberede

20 minutter

Serverer

4

Metode

  1. Sylt sennepsfrøene kvelden før servering. Bland eddik, vann, salt og sukker i et lite sylteglass og rør om til sukkeret har løst seg opp. Legg i sennepsfrøene og laurbærbladet, skru på et lokk og sett glasset i kjøleskapet over natten.

  2. Forvarm ovnen til 180 grader med en langpanne på nest nederste rille.

  3. Legg en toppet spiseskje crème fraîche i bunnen av fire små ildfaste former og knekk i et egg i hver. Strø over litt finhakket persille, en klype muskat og salt. Legg i et par Bimi® brokkoli-stilker i hver og en spiseskje til med crème fraîche.

  4. Sett formene i langpannen og hell i nok kokende vann til vannbadet når 1/3 opp på kanten av formene. Stek dem i 15-20 minutter til eggehviten er stekt, men eggeplommen fortsatt er rennende.

  5. Løft formene veldig forsiktig ut av vannbadet og sett på tallerkener.

  6. Stek brødskivene i en stekepanne med smør på middels varme til de er gylne og sprø på hver side og skjær dem i pinner.

  7. Server eggene toppet med litt ekstra persille, syltede sennepsfrø og en klype chili. Brødpinnene legger du ved.