Ovnsstekt sesam og sitronkrydret kylling med flaskegresskar og Bimi® brokkoli, servert med ris

Ovnsstekt sesam og sitronkrydret kylling med flaskegresskar og Bimi® brokkoli, servert med ris

Denne superenkle og knallgode middagsretten passer til hele familien, og kan enkelt utvides hvis man er mange til bords.

Forberedelse

10 minutter

Tilberede

50 minutter

Serverer

4

Næringsinnhold per porsjon

  • kcal 411
  • Sukkerarter 18g
  • Fett 17g
  • Mettet fett 3.5g
  • Salt 0.4g

Metode

  1. Forvarm ovnen til 180°C.

  2. Legg kyllinglårene i en stor ildfast form, og fordel bitene av flaskegresskaret og hvitløken rundt. Drypp over oljen og klem sitronsaften fra sitronbåtene. Plasser de brukte sitronbåtene innunder og rundt kyllingen og gresskaret.

  3. La det steke i ovnen omtrent 40 minutter, til skinnet på kyllingen er sprøtt og flaskegresskaret mykt og lett karamellisert. Hvis kyllinglårene er store må den mulig steke 10 minutter lenger.

  4. I mellomtiden blancher Bimi® brokkoli I kokende vann i 2 minutter, hell av vannet og sett de til siden.

  5. Ta ut kyllingformen fra ovnen, og tilsett den kokte Bimi® brokkolien. Bland litt sammen, og hell over liten av kylling- og sitronkraften fra bunn. Dryss over honning, deretter sesamfrøene.

  6. Sett formen tilbake i ovnen, og la maten steke i ytterligere 10 minutter til kyllingen er gylden og klissete. Server umiddelbart med kokt ris og soyasaus om du ønsker det.