Ovnsstekt sesam og sitronkrydret kylling med flaskegresskar og Bimi® brokkoli, servert med ris
Denne superenkle og knallgode middagsretten passer til hele familien, og kan enkelt utvides hvis man er mange til bords.
Specifications
Forberedelse
10 minutter
Tilberede
50 minutter
Serverer
4
Næringsinnhold per porsjon
- 411
- Sukkerarter 18g
- Fett 17g
- Mettet fett 3.5g
- Salt 0.4g
Metode
-
Forvarm ovnen til 180°C.
-
Legg kyllinglårene i en stor ildfast form, og fordel bitene av flaskegresskaret og hvitløken rundt. Drypp over oljen og klem sitronsaften fra sitronbåtene. Plasser de brukte sitronbåtene innunder og rundt kyllingen og gresskaret.
-
La det steke i ovnen omtrent 40 minutter, til skinnet på kyllingen er sprøtt og flaskegresskaret mykt og lett karamellisert. Hvis kyllinglårene er store må den mulig steke 10 minutter lenger.
-
I mellomtiden blancher Bimi® brokkoli I kokende vann i 2 minutter, hell av vannet og sett de til siden.
-
Ta ut kyllingformen fra ovnen, og tilsett den kokte Bimi® brokkolien. Bland litt sammen, og hell over liten av kylling- og sitronkraften fra bunn. Dryss over honning, deretter sesamfrøene.
-
Sett formen tilbake i ovnen, og la maten steke i ytterligere 10 minutter til kyllingen er gylden og klissete. Server umiddelbart med kokt ris og soyasaus om du ønsker det.