
Bimi® med kremet pasta og laks
Denne retten er både rask og enkel med smaker som vil hele familien elske.
Specifications
Forberedelse
10 minutter
Tilberede
15 minutter
Serverer
4
Næringsinnhold per porsjon
- 834g
- Sukkerarter 4.5g
- Fett 44.5g
- Mettet fett 23g
- Salt 2.1g
Metode
-
For å lage hvitløksmulene, skjær av skorpene på brødet. Disse trenger du ikke videre. Riv eller skjær resten av brødet i biter, og bruk en food processor for å få grove brødsmuler med både større og mindre biter.
-
Var men stekepanne til medium varme og tilsett 2 ss olivenolje. Hell deretter oppi brødsmulene sammen med chiliflakene hvis du ønsker litt krydder. Stek smulene I 2-3 minutter til de er sprø og gyldne. Tilsett mer olje hvis de ser for tørre ut. Deretter tilsetter du hvitløken til blandingen sammen med salt og pepper. Rør for å blande alt sammen. Stek et minutt til, hell deretter blandingen i en bolle og sett det til siden.
-
Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Hell oppi pastaen og la den koke etter anvisningene på pakken, ofte mellom 8-10 minutter. Når det er omtrent 3 minutter igjen av koketiden til pastaen, legg nedi oppkuttet Bimi® og la de koke med resten av tiden. Hell av vannet på kjelen.
-
Rør inn bitene med røkelaks, Crème Fraîche og gressløk til det er jevnt blandet, la varmen stå på lavt mens du gjør det. Smak til med salt og nykvernet pepper.
-
Server pastaen med hvitløkssmulene separat så man kan selv drysse over ønsket mengde.