Grillet Bimi® brokkoli med linser og urtesaus

Grillet Bimi® brokkoli med linser og urtesaus

Sommerens oppskrifter med Bimi® brokkoli utviklet av Mette Mortensen.
Foto: Anne Valeur

Forberedelse

20 minutter

Tilberede

35 minutter

Serverer

4

Metode

  1. Skrell og skjær rødløken i tynne skiver og legg dem i et sylteglass. Bland vann, eddik, salt og sukker i en skål, rør om til sukkeret har løst seg opp og hell væsken over løken. La den stå i minimum 30 minutter før servering, aller helst over natten.

  2. Kok opp en kjele med vann og legg i linser og buljong. La linsene småkoke til de er myke, ca. 20-25 min. Sjekk dem nøye mot slutten da de lett kan overkokes – du ønsker å beholde litt tyggemotstand.

  3. Skyll kapersen, legg den i en foodprosessor sammen med crème fraîche, mynte og persille og kjør det sammen. Smak til sausen med sitronsaft, salt og pepper.

  4. Varm opp en grillpanne på høy varme med litt olje og grill Bimi® brokkolien i et par minutter til den har tydelige grillstriper, men fortsatt er sprø. Strø over litt flaksalt.

  5. Smør urtesausen utover tallerkenene, legg på linsene og topp med grillet Bimi® brokkoli. Avslutt med syltet rødløk, noen mynteblader og grovhakkede pistasjnøtter.