Grillet Bimi® brokkoli med linser og urtesaus
Sommerens oppskrifter med Bimi® brokkoli utviklet av Mette Mortensen.
Foto: Anne Valeur
Specifications
Forberedelse
20 minutter
Tilberede
35 minutter
Serverer
4
Allergiforespørsler
- Vegansk
Metode
-
Skrell og skjær rødløken i tynne skiver og legg dem i et sylteglass. Bland vann, eddik, salt og sukker i en skål, rør om til sukkeret har løst seg opp og hell væsken over løken. La den stå i minimum 30 minutter før servering, aller helst over natten.
-
Kok opp en kjele med vann og legg i linser og buljong. La linsene småkoke til de er myke, ca. 20-25 min. Sjekk dem nøye mot slutten da de lett kan overkokes – du ønsker å beholde litt tyggemotstand.
-
Skyll kapersen, legg den i en foodprosessor sammen med crème fraîche, mynte og persille og kjør det sammen. Smak til sausen med sitronsaft, salt og pepper.
-
Varm opp en grillpanne på høy varme med litt olje og grill Bimi® brokkolien i et par minutter til den har tydelige grillstriper, men fortsatt er sprø. Strø over litt flaksalt.
-
Smør urtesausen utover tallerkenene, legg på linsene og topp med grillet Bimi® brokkoli. Avslutt med syltet rødløk, noen mynteblader og grovhakkede pistasjnøtter.